Jak połączyć konta Strava
Synchronizuj swoje dane treningowe
Połączenie konta Zepp APP z platformami zewnętrznymi umożliwia automatyczną synchronizację danych treningowych. Wykonaj poniższe kroki, aby skonfigurować połączenie ze Strava.
Jak skonfigurować połączenie
- Otwórz aplikację Zepp.
- Na stronie głównej stuknij ikonę profilu w prawym górnym rogu.
- Wybierz Powiązanie konta zewnętrznego.
- Stuknij Strava i wybierz Odłącz.
- Zostaniesz przekierowany na stronę logowania Strava. Wprowadź swój e-mail i hasło, aby się zalogować.
- Kluczowy krok: Na ekranie autoryzacji upewnij się, że pole wyboru "Prześlij swoje aktywności z Zepp do Strava" jest zaznaczone.
- Stuknij Autoryzuj.
Ważne uwagi
1. Aby zsynchronizować dane ze Strava, zaznacz opcję 'Prześlij swoje aktywności z Zepp do Strava' na stronie powiązania autoryzacji.
2. Po powiązaniu lub ponownym powiązaniu zsynchronizowane zostaną dane z ostatnich 2 tygodni.
3. Ze względu na ograniczenia formatu synchronizacji, do pomyślnej synchronizacji wymagany jest co najmniej jeden z następujących szczegółowych typów danych: tętno, GPS, wysokość, prędkość/tempo, kadencja biegowa, moc biegowa, kadencja rowerowa lub moc rowerowa.
4. Aby zsynchronizować trasy aktywności na zewnątrz ze Strava, upewnij się, że wybrałeś jedną z dwóch pierwszych opcji w "PROFIL > USTAWIENIA > Przechowywanie i kopia zapasowa danych treningowych > Uprawnienia do przechowywania danych tras": "Zezwól na przechowywanie w chmurze" lub "Zezwól na tymczasowe przechowywanie w chmurze".
5. Jeśli napotkasz problemy z automatyczną synchronizacją danych, możesz spróbować synchronizacji ręcznej: Rekord treningu > Przycisk w prawym górnym rogu > Eksportuj dane > Format TCX. Następnie możesz przesłać je ręcznie do Strava.
6. Podczas rejestracji w Strava lub zmiany strefy czasowej zaktualizuj swój kraj i region na platformie internetowej Strava, aby zapewnić poprawne znaczniki czasu dla aktywności w pomieszczeniach.
7. Strava zapobiega duplikowaniu przesyłanych treningów na podstawie czasu i lokalizacji. Jeśli ten sam trening zostanie przesłany z różnych urządzeń, późniejsze zapisy mogą być ukryte.
Dziękujemy za zrozumienie i cierpliwość.